Restaurant
'In de Balans' was de oudste verfwinkel (146 jaar) van de stad Antwerpen én in 2013 was de zoveelste sluiting in korte tijd in de binnenstad ook voor dit icoon geldig.
Met als basisidee het eren van de eeuwenoude traditie werd het restaurant opgericht. Ook de naam werd behouden met idee om de buurtbewoners te omarmen. Het gaat in een restaurant in de eerste plaats om hen en dan pas om toeristen. Bijgevolg blijven ook de authentieke gotische letters de gevel sieren.
Het concept van 'In de Balans' is een tocht van het smakenpallet door het proeven van vijf of zes gangen, al dan niet met aangepaste wijnen die zorgvuldig zijn uitgekozen door onze maître-sommelier. Al de ingrediënten zijn in balans samengebracht en worden op een prachtige wijze gepresenteerd.
De chefkok Gennaro Miccio en sous-chef Gianluca Gambone werken in een open keuken achter glas om de verbinding tussen de keuken en de zaal te versterken. In de keuken wordt een combinatie van Italiaans - Franse keuken bereid. Elk seizoen veranderen de menukaarten naar nieuwe combinaties na uitgebreide experimenten door de chefs.
Hetzelfde respect voor de oude waarden aan de andere kant van het project, dat uitkomt in de Korte Koepoortstraat. In de panden 4 en 6 komt de ingang van hotel 'Riga', dat genoemd is naar M. Riga, waar de mensen vroeger hun koffers voor de Congoboot kwamen kopen. Op de gevel stond geschilderd: ‘Alles voor de Reis - M. Riga - Koffers voor Afrika’, wat in de receptie van het hotel behouden blijft.